Del 3 om sega:
The dance is a series of shuffling steps with no set pattern, with hips swinging and arms outstretched. The dancers shuffle around each other before facing each other and sitting down on the floor, bending their torsos forward and backward, much like a courtship dance.
Den sista stunden ägnade vi åt att kolla in Trou aux Biches strax norr om oss. En liten fiskehamn och några intressanta affärer hittade vi, bl.a. en med riktigt fina tröjor till bra priser. Jag handlade några och Rolf tvekade. Vi tänkte att hit kan vi ju ta oss tillbaka en annan gång.
Den coola punkfågeln heter red-whiskered bulbul (pycninotus jocosus) och lever på frukt. Den lyckades vi tydligen inte fånga på bild, så ett skyltfoto får duga. Den gjorde oss ibland sällskap till middagen.
Den tuffa beostaren heter le martin eller Indian myna (acridotheres tristis) och snackade på rätt rejält på stranden, togs till ön för att skydda sockerrörsfälten från gräshoppor.
Den lilla röda snabba porschekillen heter le cardinal de Madagascar och är röd bara på sommaren. På vintern blir han lika brun och trist som frugan. Lever på frön.
Nån sorts duva förekom rätt mycket.
Den gula vävarfågeln heter village weaver (ploceus cucullatus) och bygger runda bollnästen uppe i träden
Så småningom hittade vi då en lunchrestaurang, fortfarande uppe i bergen, och med fin utsikt. Vi insåg strax att det var en riktig finrestaurang vi hamnat på, och på frågan om vi hade reserverat bord insåg jag att det inte var en självklarhet att droppa in här på sin bergsutflykt. Som tur var gick det bra ändå och vi åt oss mätta. Vi delade på en förrätt som kyparen rekommenderade och som var riktigt god. Våra huvudrätter var rätt menlösa för att vara på en så posh restaurang. Trädgården ståtade med en helikopterplatta, det kanske säger lite om vilket sorts ställe vi råkat på.
Den färgade jorden skyddas av ett staket som man kan promenera utmed. En märklig och ganska vacker formation, även om vi kom dit på eftermiddagen och inte förmiddagen, som är bäst enligt guideböckerna. Här fanns första och enda sockerrörspressen som vi råkade på, där man alltså pressar glasvis med sockerrörsjuice. Rolf ville inte smaka, och jag vet ju redan hur det smakar efter min och Saras Kinaresa, där vi allt som oftast stötte på sådana sockerrörspressar när vi cyklade runt på landsbygden. Ytterligare ett tips, alltså: missa inte denna juice om du får chansen! Smakar riktigt sött och lite speciellt.
Strax norr om Poste de Flacq, på den inre vägen, hittade vi lite oväntat en nationalpark med höga barrträd. Den fanns inte med på någon av kartorna. En skylt visade att den invigts 2011. Hade vi varit förberedda med myggmedel i bagaget och vattenflaska hade vi nog gått en bit längs leden, men nu nöjde vi oss med att fota lite fina träd vid parkeringen.
Efter denna heta vandring var det poolen som gällde. Lunch åt vi på Soleil Couchante, som ligger borta vid vårt närmaste minilivs. Vi åt underbart goda calamars grillés till ett bra pris. Bästa måltiden hittills.
När bussen mot St Antoine kom visade det sig att den körde stora kringelikrokar, bl.a. ut till norra delen av Pointe de Pimente och vidare till Pointe de Biches. Vi undrade hur långt ifrån vårt hotell vi egentligen befann oss, och vilken omväg vi åkt genom att ta vägen via Triolet.
Efter att ha passerat en jättelång tallstrand vid Pointe aux Canonniers ankom vi i alla fall till Grand Baie, klev av och satte oss för att svalka oss med en färskpressad juice.
Strax satte sig en äldre dam bredvid oss. Det visade sig att hon var svenska, hade åkt ner hit i 15 års tid, 3 månader i taget, men denna gången skulle hon stanna i fem månader.
Den svenska damen tipsade om en lunchrestaurang, La Bonne Marmite, som visade sig ligga i en slummig del av stan.
Vi valde den trerätters meny hon talat sig varm för. Helt okej mat, men inget att skriva hem om till mamma direkt.
Efter lunchen följde vi ett annat av hennes råd, vi gick till den publika stranden La Cuvette som tydligen ligger granne med hotell Royal Palm där, enligt denna Brigitte, Mona Sahlin lär ska ha tagit sin timeoff.
Del 2 om sega:
The sega is extremely versatile. It can be played with full set of guitar, drums and trumpet or with no instruments at all. Anything that can make noise will do – an old jerry-can, two sticks, or a bottle and a coin, and that’s the way a sega party gets under way at the beach.
© 2024 Skogsstjärnas hundblogg
Tema av Anders Noren — Upp ↑
Senaste kommentarer