Kvällens middag var en succé, därav detta inlägg för att minnas receptet i efterhand. Till huvudrätt hade Rolf köpt in ett par fläskkotletter, men vad skulle vi ha till? Vi ska ju flytta härifrån imorgon så det gällde att bli av med lite rester också. Vissa ingredienser var väl rätt givna, men fänkål mitt i allt det där andra? Resultatet blev över förväntan:
2 fläskkotletter
olivolja
1/2 fänkål i skivor
3 färsklökar i skivor
3 vitlöksklyftor i skivor
1/2 ask champinjoner i skivor
Grädde
En skvätt vitt vin
svartpeppar
salt
Bryn först kotletterna i olivolja och lägg åt sidan. Bryn grönsakerna i samma olja tills de mjuknat lite. Häll på grädde och vin och krydda till bra smak med salt och peppar. Lägg tillbaka kotletterna, sätt på ett lock och låt puttra på svag värme medan ni äter förrätten. Njut sedan denna rätt som den är eller med något tillbehör. Fransk baguette fungerar annars bra att suga upp såsen med.
Vårt vita vin var en Puilly-Fumé, Les Moulins a Vent, och var mycket god både i sås och att dricka till.
Senaste kommentarer